Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a tél, kiderült, hol várható a legnagyobb változás az utakon

2024. január 6., szombat 18:46

Ónos eső és hó nehezíti a közlekedést a hazai utakon a következő napokban, ugyanis vasárnaptól jelentős lehűlés várható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. óvatosságra inti az autósokat.

Vasárnaptól visszatér a tél, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összegyűjtötte, hol várható a legtöbb csapadék, hogy az autósok fel tudjanak készülni a változásokra. 

Az autósoknak kisebb hóátfúvásokkal és erősebb széllökésekkel is számolniuk kell főleg a nyugat-dunántúli területeken. Ezenkívül arra kérnek minden autóst, hogy csak akkor induljanak útnak, ha elállt az ónos eső, mert csak utána tudják elvégezni a szükséges munkálatokat a közút munkatársai. 

A szokásosnál nagyobb forgalomra is figyelmeztetnek, ami a Nyugat-Európába visszatérő munkások miatt várható, és főleg az M3–M0–M1-es és az M5–M0–M1-es útvonalon lehetnek majd telítettebbek a sávok, emiatt érdemes fokozott óvatossággal, kellő követési távolságot tartva közlekedni.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, amennyiben kíváncsi a részletekre (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok