Index Vakbarát Hírportál

Menczer Tamás újabb fejezetet nyitott keresztügyben

2024. január 7., vasárnap 15:31

Menczer Tamás külügyi államtitkár nem kételkedik a keresztállító jó szándékában, de úgy véli, hogy nem az éj leple alatt kellett volna újjáépíteni a lerombolt szimbólumot.

Két napja újjáépítették a Duna–Ipoly Nemzeti Park területén található Nagy-Szénás hegyen lerombolt keresztet. A keresztállításra nem volt engedélyük. Korábban Menczer Tamás külügyi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője érvelt amellett, hogy ismét keresztet kellene állítani a lerombolt helyére, de Füri András, a nemzeti park korábbi igazgatója természetvédelmi okokból nem adott engedélyt. Menczer akkor keresztényüldözéssel vádolta meg Fürit, akit néhány nappal később menesztettek állásából.

A férfit, aki most keresztet állított, nem ismerem, az akciójáról nem tudtam, mert engem nem értesített, de ha jól láttam, az RTL-t igen. A jó szándékában nem kételkedem, de nekem más az elképzelésem

– reagált a friss fejleményekre Menczer Tamás, aki úgy véli, ha valaki egy üggyel foglalkozni kezd, át kell gondolja, mit mikor és miért tesz. 

Ebben az ügyben is vannak folyamatok, és amikor minden folyamat a megfelelő szakaszba jut, akkor kell a keresztet visszaállítani méltó, megfelelő körülmények között, nem az éj leple alatt. A történtek tehát engem az eredeti célommal kapcsolatban egyáltalán nem befolyásolnak. Én képviselőként egy közösségért felelek, így mindig azt az utat járom, amely – meggyőződésem szerint – a közösség nagyobb részének elfogadható, támogatható. Ehhez olykor idő kell. De aki tud türelemmel várni, az nagyon tud örülni a sikernek

– tette hozzá a külügyi államtitkár, aki szerint elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárki bárhol keresztet égessen, a kereszt pedig semmilyen káros hatással nincs a természetre. Menczer arról is írt közösségi oldalán, hogy a kereszt jogszerűen és méltó módon visszaállítható. 

Rovatok