Index Vakbarát Hírportál

Házuk udvarán megszülte, majd a szomszédba dobta újszülöttjét egy fiatalkorú nő Borsodban

2024. január 9., kedd 11:55

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú nő ellen, aki egy borsodi kisvárosban házuk hátsó udvarán megszülte, majd a szomszédba dobta és magára hagyta újszülöttjét.

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a fiatalkorú vádlott együtt lakott szüleivel, és 2022 márciusában egy internetes közösségi oldalon kapcsolatba került egy húszéves férfival.

Párkapcsolatba léptek, azonban a lány szülei a korkülönbség miatt eltiltották tőle a férfit. Ennek ellenére a vádlott többször is találkozott a férfival, és négyszer védekezés nélkül közösültek – olvasható a közleményben.

A fiatalkorú lány teherbe esett, de szülei és környezete elől titkolta várandósságát.

Tavaly február végén a tizenhat éves vádlott az esti órákban lakásuk hátsó udvarán élve született lánymagzatot hozott a világra. Elvágta a köldökzsinórt, WC-papírt tömött az újszülött szájába, majd átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára – közölte a sajtószóvivő.

A szülés következtében a lány kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőegységeknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság és az alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

A közlemény szerint az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Rovatok