Index Vakbarát Hírportál

Játékpisztollyal követelte a pénzt egy amatőr rabló

2024. január 9., kedd 19:26

Egy fegyvernek látszó tárggyal próbált kirabolni egy pesterzsébeti lottózót egy maszkos férfi tavaly decemberben. A budapesti rendőrök január 7-én fogták el a 23 éves elkövetőt.

Egészségügyi maszkban és napszemüvegben ment be egy férfi a pesterzsébeti lottózóba december 22-én délelőtt. Az elkövető egy fegyvernek látszó tárggyal követelt pénzt az ott dolgozó nőtől – írja a police.hu.

Az alkalmazott megrémült, de nem teljesítette a követelést, így a férfi zsákmány nélkül menekült el.

Az akcióban senki sem sérült meg. A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók azonosították a 23 éves elkövetőt. I. Vilmost január 7-én a XV. kerületben fogták el a rendőrök, majd a bűncselekmény elkövetéséhez használt pisztolyt is lefoglalták. Megállapították, hogy az elkövetőnél egy műanyag golyók kilövésére alkalmas airsoft játék fegyver volt. 

A férfi beismerő vallomást tett, amelyben elmondta, hogy a rablási kísérlete után elfogadták jelentkezését egy külföldi munkára. Hiába érkezett jó hír az elkövetőnek, az utazás már biztosan nem valósulhat meg. A fővárosi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték az elkövető letartóztatását.

Rovatok