Index Vakbarát Hírportál

Rosszul lett és meghalt egy budapesti családapa

2024. január 9., kedd 19:09

Meghalt egy 40 év körüli budapesti férfi az év első napjaiban. A fiatal édesapa gyomortáji fájdalomra panaszkodott, majd elvesztette az eszméletét. A mentősök több mint másfél órán keresztül küzdöttek a férfi életéért, de így sem tudták megmenteni.

Gyomortáji fájdalomra panaszkodott egy budapesti férfi az év első napjaiban. Egészségügyi problémái folyamatosan erősödtek, emellett levegőt is nehezen kapott – írja Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

A 40 év körüli édesapa feleségével és öt hónapos csecsemőjével együtt a kórházba indult, ám a földszintre érve a férfi összeesett, ezért mentőt hívtak. A beteg nem lélegzett, de a nő a gyereksírás ellenére nem esett pánikba. A mentésirányító telefonon kapott utasításait követve megkezdte férje újraélesztését. 

A mentők perceken belül a helyszínen voltak, ahol emelt szinten folytatták az ellátást. 

Több mint másfél órán keresztül küzdöttek a férfi életéért, de ennek ellenére sem tudták megmenteni.

Szívinfarktus nemcsak stressz hatására vagy sportolás közben alakulhat ki, hanem az otthoni pihenés alatt is – hívták fel rá a figyelmet. Az erre utaló jelek hirtelen vagy akár korábban is megjelenthetnek, amelyek felismerése életmentő lehet.

Az Országos Mentőszolgálat arra kéri az embereket, hogy az alábbi tünetek esetén hívják a 112-es díjmentes segélyhívó számot.

A szívinfarktus tünetei között említik:

Rovatok