Index Vakbarát Hírportál

A Miniszterelnökség saját halottjának tekinti Vízkelety Mariannt

2024. január 9., kedd 14:20

A Miniszterelnökség mély megrendüléssel értesült Vízkelety Mariann halálhíréről, az egykori államtitkárt saját halottjának tekinti.

A Miniszterelnökség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy Vízkelety Mariann jogász több évtizedes, kimagasló színvonalon végzett munkája példaértékű a köz szolgálatában. Vízkelety Mariannhosszan tartó betegség után, 67 éves korában meghalt. 

Vízkelety Mariann 1992 és 1994, majd 1998 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa, 2002-től a volt miniszterelnök titkárságvezetője.

2004 és 2010 között az Országgyűlés Hivatala szakmai főtanácsadója. 2010-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, 2012-től a Központi Statisztikai Hivatal jogi és gazdálkodási elnökhelyettese volt– tették hozzá.

2015 tavaszától öt éven át az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkári tisztségét töltötte be, majd az állami szervek működésének elemzéséért felelős miniszterelnöki biztosként dolgozott – írták.

Emlékeztettek, hogy 2022 májusában a köz szolgálatában több évtizeden át, nagy elhivatottsággal végzett, kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta.

Emlékét kegyelettel megőrizzük

– fogalmaztak a közleményben.

Rovatok