Index Vakbarát Hírportál

Halálos balesetet okozott egy jogosítvány nélkül vezető férfi

2024. január 10., szerda 11:46

Vádat emelt az ügyészség egy érdi férfi ellen, aki tavaly halálos balesetet okozott az M0-s autópályán. Az elkövető jogosítvány nélkül vezetett, majd cserben hagyta sérült társait.

Nagy sebességgel hajtott kamionnak egy sofőr az M0-son tavaly februárban, a kocsi a teherautó alá szorult. Az ügyészség szerint a sofőr okozta a balesetet.

Az M0-s Szigetszentmiklóshoz tartozó szakszán haladtak, de nem tartottak megfelelő követési távolságot, így amikor az előtte lévő autó fékezni kezdett, az elkövető vészfékezett, majd elrántotta a kormányt, és így nekiütközött egy forgalmi okokból álló tehergépkocsi-szerelvénynek

– mondta Nisóczi József, Pest Vármegye Főügyészségének szóvivője az RTL-nek.

A sofőr mellett ülő ember a helyszínen meghalt, a hátsó ülés utasa pedig megsérült a balesetben.

Az ügyészség szerint a sofőr meg sem próbált segíteni a sérülteknek, azonnal elmenekült a helyszínről.

Végül két nap bujkálás után feladta magát a rendőrségen.

Az RTL információi szerint az elkövető, egy 33 éves érdi férfi azért menekülhetett el, mert

jogosítvány nélkül vezetett.

A vétkes sofőr jelenleg is letartóztatás alatt áll. A bíróságon azzal védekezett, hogy ismerőseivel vitatkoztak az autóban, és a mellette ülő belenyúlt a kormányba. Azt is elmondta, azért hagyta el a helyszínt, mert sokkot kapott.

A rendőrség szerint a kocsi vezetője ellen már a baleset előtt is indultak eljárások ittas vezetés és közúti veszélyeztetés miatt. A férfit korábban kétszer is elkapták úgy, hogy engedély nélkül ült a volánnál.

Az ügyészség halálos baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a sofőr ellen. Nisóczi József elmondása szerint ha a férfi elismeri bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, akkor 7 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől való eltiltásra számíthat, valamint végleg eltiltják a járművezetéstől is.

Rovatok