Index Vakbarát Hírportál

Dermesztő hideggel indul a szerda, akár mínusz 15 fok is lehet

2024. január 10., szerda 06:18

Szerdán országszerte napos, száraz időre kell készülni. Erős fagy várható, néhol mínusz 15 fok is lehet hajnalban. A reggeli órákban, főként délen kevés ködfolt kialakulására is van esély. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és 4 fok között alakul.

Szerdán országszerte napos, száraz idő várható. A déli tájakon párásabb lehet a levegő, így kevés ködfolt kialakulására is van esély. A légmozgás nem lesz jelentős – írja az Időkép.

A hajnali órákban erős fagyra kell számítani, az északi völgyekben néhol mínusz 15 fok is lehet.

A NAPPALI CSÚCSHŐMÉRSÉKLET MÍNUSZ 1 ÉS 4 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

A HungaroMet szerint nem várható a kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség. Derült idő várható, kora délelőttig az ország déli részén lehetnek kisebb felhősebb, illetve ködös körzetek.

Csapadék nem valószínű. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A hőmérséklet kora délután 0 és 4, késő este mínusz 11 és mínusz 1 fok között alakul.

Nem érkezik front, de rendkívül hideg lesz. Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint a reggeli fagy miatt felerősödhetnek a végtagfájdalmak és a kopásos eredetű ízületi panaszok is.

A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhat az ember nyálkahártyája, emiatt a megfázás kockázata is nagy lesz. A napsütés jó hatást gyakorol hangulatunkra és közérzetünkre.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok