Index Vakbarát Hírportál

Brenner Koloman: Amíg Karácsonyt nem ütötte el a villamos, nem nagyon foglalkozott Budapesttel

2024. január 11., csütörtök 18:01

A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint ha őt választanák meg a budapestiek, jobban együtt tudna működni a kormánnyal, mint Karácsony Gergely. Brenner Koloman szerint szekértáborharc folyik a fővárosban a balliberális pártok és a kormányoldal között, amelynek a legnagyobb vesztesei maguk a polgárok.

Nem jó gazdája a fővárosnak Karácsony Gergely – véli Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje. Az ellenzéki politikus az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában azt mondta, amíg a főpolgármestert nem „ütötte el a villamos”, addig leginkább a miniszterelnök-jelöltséggel volt elfoglalva, nem pedig a főváros ügyeivel.

Elmondása szerint részben emiatt is szállt be a főpolgármesteri székért folytatott küzdelembe a Jobbik frakcióvezető-helyettese, na meg azért, hogy egyszerre legyen alternatívája a Fidesz főváros- és önkormányzat-ellenes politikájának, és a Karácsony Gergely által vallott szélsőségesen liberális eszméknek. 

A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta, nem szeretné, ha Budapest a Fidesz kezére kerülne az önkormányzati választáson, ezért azt javasolja, hogy előválasztáson dőljön el, ki legyen végül az ellenzék jelöltje. 

Arra a kérdésünkre, hogy miért számítana komolyan vehető jelöltnek, ha pártja mindössze néhány százalékos támogatottsággal rendelkezik, Brenner Koloman úgy felelt, hogy a jelenlegi főpolgármester mögött álló Párbeszédnek gyakorlatilag szavazói sincsenek, a Jobbik viszont egy felszálló ágban lévő párt.

Brenner Koloman a műsorban azt is elárulta, ha ő lenne a főpolgármester Budapesten, könnyebben tudna tárgyalni a kormányoldal képviselőivel, mert ideológiai alapon közelebb áll hozzájuk, mint Karácsony Gergely. Szerinte a főváros most attól szenved, hogy világnézeti alapú csatározások zajlanak a főpolgármester és a kormányoldal között, pedig lennének olyan közös ügyek – ilyennek tartja a köztisztaság, a közbiztonság és a közlekedés ügyét –, amik minden budapesti polgár életét jobbá tehetnék.

Ha tetszett az adásunk, és még nem tették volna meg, akkor mindenképpen iratkozzanak fel az Index YouTube-csatornájára, hogy ne maradjanak le a további műsorainkról, ha pedig inkább podcastként hallgatnák meg a Konkrétan Rónai Egonnal legújabb részét, ide kattintsanak:

(Borítókép: Brenner Koloman. Fotó: Daragó Napsugár / Index)

Rovatok