Index Vakbarát Hírportál

Több száz ötlettel álltak elő a budapestiek a közösségi költségvetésre

2024. január 11., csütörtök 15:08

A fővárosi közösségi költségvetés ötletgyűjtésére minden eddiginél több, közel 700 javaslat érkezett be a 2023. november 15. és 2024. január 5. közötti pályázati időszakban, 50 és 120 millió forintig terjedő városfejlesztési projektekre – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből.

A közösségi költségvetés a 2020. évi elindítása óta minden évben elérhető a város lakói, használói számára.

A 2024-re beérkezett ötletek közzététele jelenleg zajlik, a Fővárosi Önkormányzat szakmailag ellenőrzi az ötleteket. Az önkormányzat szakmai főosztályai, illetve érintettség esetén a kerületi önkormányzatok megvizsgálják a téma szerint hozzájuk tartozó javaslatokat.

A megvalósíthatónak ítélt javaslatokra várhatóan 2024 őszén lehet majd szavazni az otlet.budapest.hu oldalon, vagy személyesen a fővárosi könyvtárakban és közterületen kihelyezett pultoknál. A legtöbb szavazatot szerző ötleteket a Fővárosi Önkormányzat egymilliárd forint összértékben valósítja meg.

A közelmúltban többek közt olyan projektek valósultak meg, mint a teleki téri közösségi szerelde, a zebra a Rákóczi úton vagy a védett kerékpársáv a Szent István körúton. A közösségi költségvetés elmúlt három évének eredményeit az érdeklődők a projekt honlapján tekinthetik meg – áll a városvezetés közleményében.

Rovatok