Index Vakbarát Hírportál

Navracsics Tibor elárulta, hogy mit vár 2024-től

2024. január 11., csütörtök 17:54

„Azt keressük, ami összeköt bennünket, ne pedig azt, ami elválaszt” – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön Veszprémben, a vármegyeházán tartott évindító fogadáson.

Navracsics Tibor reményét fejezte ki, hogy 2024 sikeresebb lesz az elmúlt esztendőnél is. 2023-ban a régió közössége megmutathatta magát Európa színpadán az Európa Kulturális Fővárosa Programsorozat keretében, amelyben 116 település fogott össze, Veszprém mellett Zala és Somogy vármegyeiek – húzta alá a politikus.

Egy esztendeje az évindító helyszínén találkozott a három vármegye képviselő-testülete, „hitet tettek Európa és a magyarság értékei mellett”.

A miniszter hangsúlyozta, az elmúlt évben ezek a települések kiemelkedő jelentőségű rendezvénysorozatot valósítottak meg. A következő évek próbája, hogy meg tudják-e tartani ezt a közösséget.

„2024-ben számos kiemelkedő esemény, köztük a választások, a labdarúgó Európa-bajnokság valamint az Európai Unió soros elnöksége vár ránk. Számos olyan esemény következik tehát, ami felerősítheti a köztünk lévő ellentétet, éppen ezért nagyon fontos, hogy ne azt keressük, ami elválaszt minket, hanem azt, ami összeköt, így tehetünk a legtöbbet környezetünkért, Veszprém vármegyéért” – fogalmazott Navracsics Tibor.

Rovatok