Index Vakbarát Hírportál

Járatbővítést jelentett be a Budapest Airport

2024. január 12., péntek 19:37

Az Air China áprilistól a jelenlegi heti kettőről háromra bővíti a Peking és Budapest közötti járatainak számát, továbbá a China Southern Airlinesszal is egyeztetnek a két ország közötti összeköttetés további bővítéséről.

A kínai nemzeti légitársaság 2015-ben indította el közvetlen Budapest–Peking-járatát, amelyet a járvány idején szüneteltetett. A két főváros közötti közvetlen légi forgalom 2022 nyarán újraindult, majd 2023 márciusában néhány hónapra ismét felfüggesztették a szolgáltatást. Tavaly júniusban heti két járattal teremtették meg újra a közvetlen légi kapcsolatot – tájékoztatta a Budapest Airport pénteken az MTI-t.

Magyarország és Kína között jelenleg két légitársaság heti nyolc járata közlekedik: az Air China mellett a China Eastern Airlines üzemeltet járatokat a magyar fővárosba – közölték.

NÉGY KÍNAI NAGYVÁROS, PEKING, CSUNGKING, SANGHAJ ÉS NINGBO ÉRHETŐ EL KÖZVETLENÜL, ÁTSZÁLLÁS NÉLKÜL BUDAPESTRŐL.

A Budapest Airport a China Southern Airlinesszal is egyeztet új járatok indításáról.

A kínai légitársaságok a 2019-es székkapacitásnál 34 százalékkal többet kínáltak 2023-ban, a Budapest Airport 2024-ben további bővülésre számít.

Annak ellenére, hogy Kína csak 2023 második negyedévében nyitott Európa felé, a heti nyolc közvetlen járatnak köszönhetően a 2019-es magyarországi utasforgalom több mint fele visszaépült tavaly – tájékoztattak.

Rovatok