Index Vakbarát Hírportál

Falat bontó áruházi tolvajok ellen emeltek vádat Zalában

2024. január 12., péntek 11:05

Közel 37 millió forint értékű árut zsákmányolt az a három román férfi, aki a falat megbontva hatolt be egy zalaegerszegi műszaki áruházba – tájékoztatta a vádemelésükről a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Jánky Judit közlése szerint a három román állampolgárságú férfi még 2021. október 1-jén, hajnali egy óra körüli időben személygépkocsival jelent meg egy zalaegerszegi bevásárlóközpontban lévő műszaki nagyáruház hátsó részénél. Ketten a magukkal hozott szerszámokkal az épület hátsó falát kibontották, majd az így keletkezett lyukon át behatoltak az áruház raktárhelyiségébe.

Felfeszítették a nagyobb értékű műszaki cikkek tárolására szolgáló, külön ráccsal védett belső raktár ajtaját, ezután táskákba pakoltak okosórákat, mobiltelefonokat, fülhallgatókat és notebookokat, összesen közel 37 millió forint értékű árut. A harmadik férfi ez idő alatt a környéket figyelte, majd a megrakott táskákkal érkező társainak segített a távozásban.

A lopott holmik sorsa ismeretlen maradt, így sem a zsákmány értéke, sem pedig a rongálással okozott, hétmillió forint körüli kár nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a bűncselekményeket tagadó vádlottakkal szemben, esetükben börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványozva.

Rovatok