Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtottak egy 100 millió forintos autót egy budapesti mélygarázsban

2024. január 13., szombat 12:44

Szándékosan gyújtottak fel két autót csütörtök hajnalban Budapesten, egy VII. kerületi mélygarázsban. Az egyik jármű egy igazi autóritkaság, amelynek értéke legalább 100 millió forint. A társasházból 20 embert menekítettek ki a tűzoltók, személyi sérülés nem történt. A rendőrség jelenleg is keresi a gyújtogatót.

Kiürítettek a tűzoltók egy budapesti társasházat csütörtök hajnalban, miután az épület mélygarázsban tűz ütött ki. A gyújtogató szándékos kárt tett két autóban. Az egyik jármű egy igazi autóritkaság, amelynek értéke legalább 100 millió forint – számolt be a TV2 hírműsora, a Tények.

Összesen húsz embert menekítettek ki a tűzoltók.  A társasházban hajnali 2 után  ébredtek  a sípoló tűzriasztó hangjára. Az épületben hatalmas füst gomolygott, a lakók már a lépcsőn is nehezen találtak le.  

A tűzoltók kiérkezésekor már mindkét autó lángolt. A tűz továbbterjedését vízsugárral fékezték meg, emellett egy garázsajtót is felfeszítettek, hogy ki tudjanak szabadítani egy embert – árulta el a csatorna kérdésére Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűz hatalmas károkat okozott egy 100 millió forintos autóritkaságban.

Vályi István autószakertő szerint elképzelhető, hogy Magyarországon csak egyetlen darab létezik belőle. A képek alapján úgy látta, hogy egy Ford GT40 amerikai versenyautó másolatáról van szó, amelynek ára a 100 millió forintot is elérheti. A sportautó egy ponyva alatt volt, de a tűz után rengeteget veszített az értékéből.

A gyújtogatót jelenleg is keresik. A rendőrség közveszély okozása miatt indított nyomozást  ismeretlen tettes ellen.

Rovatok