Index Vakbarát Hírportál

Ma is kemény lesz a tél, néhol havazás várható

2024. január 14., vasárnap 06:48

Míg északkeleten változóan felhős idő várható, addig másutt fátyolfelhőre, napsütésre van kilátás. A hőmérséklet azonban így sem lesz több hét foknál. Helyenként hószállingózás, havazás is kialakulhat.

Napközben az északkeleti tájakon változóan felhős idő várható, míg másutt fátyolfelhőkre, napos órákra számíthatunk. Hószállingózás, gyenge havazás északkeleten előfordulhat. A nyugatias szél főként az északi és keleti tájakon élénk, napközben olykor erős lesz – közölte a HungaroMet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 2 és mínusz 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 2 és 7 fok között alakul, de az északkeleti részeken ennél hidegebb is lehet.

Főként a keleti és az északi határvidéken hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, melyből lepel és 1 centiméter vastagság közötti hóréteg alakulhat ki. Veszélyes időjárási jelenségekre azonban nem figyelmeztetnek a meteorológusok.

Könnyű megfázni

Fronthatás nem várható, de a fokozottan frontérzékenyek melegfronti tüneteket tapasztalhatnak – írja az Időkép. Görcsös panaszok, fejfájás görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés alakulhat ki, különösen a tartósan felhős tájakon.

A szeles idő hatására fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavarok előfordulhatnak. A fagyos reggelen sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhatnak a nyálkahártyáink, nagy lesz a megfázás kockázata. A szakemberek azt tanácsolják, öltözzünk melegen, rétegesen.

Immunrendszerünk erősítése érdekében pedig fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket,

és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok