Index Vakbarát Hírportál

Jövő héten razziáznak a NAV ellenőrei – mutatjuk, hogy hol

2024. január 14., vasárnap 09:08

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderült, hol bukkanhatnak fel a NAV ellenőrei a jövő héten, és kik számíthatna operatív vizsgálatra.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban bárki megtekintheti, hogy hol várhatóak jogkövetési vizsgálatok és próbavásárlások 2024 harmadik hetében – írja az Üzletem.hu.

A bejegyzésből kiderült, hogy Baranya vármegyében január 15. és 21. között a NAV munkatársai

ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Mint írják, a vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Heves vármegyében a NAV munkatársai januárban a mézárusoknál és a szoláriumot üzemeltető vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét a vármegyében.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 15. és 19. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik.

Az adóellenőrök itt is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegyében január 15. és 19. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket az adóhatóság:

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőknél.

Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

Rovatok