Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin alapítványa húszmillió forintos támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt.-től

2024. január 15., hétfő 20:15

Az államfő Családpárti Alapítványa hatalmas támogatásban részesült – de nem a legnagyobban.

A házasság „egy nő és egy férfi között önkéntes alapon létrejött életközösség és élethosszig tartó szövetség” – hirdeti a Családpárti Alapítvány, ami tavaly nyári megalapításakor még csak egyetlen személyből, a köztársasági elnökből állt. Azóta sikerült a létszámot felduzzasztani, illetve a Szerencsejáték Zrt. leányvállalatának, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-nek a jóvoltából már anyagi gondokkal sem fognak küzdeni, ugyanis egy decemberi határozat szerint

nettó húszmillió forint támogatást kapott a családpárti alapítvány.

A szervezet főbb célkitűzései között szerepel még a „hagyományos családmodell és a családi értékek védelme és népszerűsítése”, a „gyermeknevelés ösztönzése és támogatása”, a „konzervatív női vezetők összefogása”, tehetséggondozás, vagy éppen Magyarország szépségeinek bemutatása. Ennyi mindenhez mondjuk el is kél a támogatás.

De nem csak az államfő alapítványát támogatta meg a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata némi pénzmaggal, hiszen

Ennél viszont sokkal érdekesebb, hogy a masszívan jobboldali, nyíltan fideszes Kommentár Alapítvány 2023 novemberében még Novák Katalin alapítványánál is sokkal több támogatást kapott.

Egészen pontosan nettó 40 millió forintot.

Ez ismételten egy érdekes döntés, hiszen 2021-ben szintén 40 milliót kapott a Kommentár Alapítvány a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. pénzosztásán, míg a Covid-járvány idején 14,5 milliárdot vehetett fel a Mathias Corvinus Collegiumon (MMC) keresztül a gazdaságvédelmi alapból.

Ha visszaásunk az ezt megelőző hónapokra, ott is bőven akad érdekesség, hiszen 2023 októberében csak Sarka Kata – a 2022-es évet rekordmagas, 2,5 millird forintos profittal záró – cégét, a Netrise Hungary Kft.-t támogatta meg 40 millióval a Szerencsejáték leánycége, míg az azt megelőző hónapokban Tiborcz István magántőkealapja, Szijjártó Péter testvérének cége, illetve az Edda frontemberének, Pataky Attilának a cége is részesedett a pénzosztásból.

Rovatok