Index Vakbarát Hírportál

Elborította a hó Magyarország déli felét

2024. január 16., kedd 12:05

Intenzíven havazott a déli országrészeken hétfő este. Baranya vármegyében több településen is megmaradt a hó, ami hamarosan olvadásnak indulhat. Csütörtökön egy átmeneti melegedés miatt néhány nap erejéig beköszönt a tavasz és akár 17 fok is előfordulhat.

Egy csapadéktömbnek és a hidegnek köszönhetően havazásba váltott át a csapadék a déli országrészeken. A hétfő esti órákban intenzíven esett a hó, ami többfelé megmaradt – írta az Időkép.

Szentlőrincen 12 centiméter vastagságú hó hullott, emellett Magyaregregyen, Bogádon, Pécsett és Závodon is kifehéredett a táj.

A legtöbb hó Baranya vármegyében esett. A fagypont körüli hőmérséklet miatt megmaradt a hóréteg, amelynek nagy része várhatóan napközben olvadhat el. A hőmérséklet délután a sokéves átlag közelében volt, míg a derültebb északkeleti részeken mínusz 8 fokig is lehűlt a levegő – írta közösségi oldalán a HungaroMet.

Tavaszra vált az időjárás, 17 fok is lehet

Változékony időjárásra, esőre és havas esőre is lehet számítani a héten. Többször mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lesz hajnalban, napközben pedig kicsivel fagypont felett lesz a hőmérséklet.

Csütörtökön egy átmeneti melegedés miatt akár 10-17 fok is előfordulhat – derül ki a HungaroMet Zrt. országos középtávú előrejelzéséből. Egy ciklonnak köszönhetően néhány nap erejéig beköszönt a tavasz.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok