Index Vakbarát Hírportál

Hideg és szeles lesz a kedd

2024. január 16., kedd 06:12

Naposan indul a reggel, de a déli óráktól felhősödés kezdődik. A nappali hőmérséklet 2 és 5 fok között alakul.

Kedden eleinte napos idő várható, a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése csökken, majd a déli óráktól nyugat felől felhősödés kezdődik. Számottevő csapadék nem valószínű.

Az északnyugati, nyugati szél az ország északi felében élénk lesz, kedden nagyobb területen meg is erősödik, elsősorban a hegyvidéki tájakon viharossá fokozódik – írja a HungaroMet előrejelzésében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 5 fok között várható.

A hajnali, reggeli órákban délnyugaton sűrű köd képződhet.

Továbbra is hidegfronti tünetek

Kedden továbbra is hidegfronti tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében. Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés alakulhat ki. A szelesebb keleti területeken fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavarok előfordulhatnak – írja az Időkép.

A fagyos reggelen sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhatnak a nyálkahártyáink, nagy lesz a megfázás kockázata.

Öltözzünk melegen, rétegesen, sapka, sál, kesztyű viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Rovatok