Index Vakbarát Hírportál

Ennyi csokit még soha nem gyűjtöttek össze

2024. január 17., szerda 14:13

Több mint tízezren gyűjtötték össze azt az óriás mennyiségű, mintegy 46.852 tábla csokit a Szeretetcsoki program részt vevői, amellyel a bohócdoktorokat segítik majd.

Összesen csaknem 46.852 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a  bohócdoktorok megsegítésére a Szeretetcsoki 2023/2024 jótékonysági összefogása révén – írja az MTI. 

Gyerekek, fiatalok, családok, hivatalok, munkaközösségek és magánemberek közösen gyűjtöttek a Szeretetcsoki programban, amely a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági-támogató projektjében. 

Évente sok ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit az ország minden tájáról több mint 350 csapat, és több tízezer résztvevő csapattag hozott össze.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén már nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés.

Volt aki egy-egy használt ceruzával, de volt aki 250 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba – írták.

Az Alapítvány 2024-re így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. A csokoládét többnyire a nélkülöző kisgyermekes lakosság részére gyűjtik. A Szeretetcsoki legfőbb értéke mégis az, hogy a csokigyűjtés révén mikroközösségek formálódnak, akik odafigyelnek egymásra, a nélkülözőkre, és képesek egyre több jót cselekedni

– áll a közleményben.

Az alapítvány egész évben várja további jótékonyságokhoz a segítőket.

Rovatok