Index Vakbarát Hírportál

Cigit kértek az ismerősüktől, majd megverték

2024. január 17., szerda 08:43

A Szigetvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádol két férfit, akik egy Szigetvár környéki faluban a sértettet saját udvara előtt bántalmazták.

A vádirat szerint a két férfi 2023. július 26-án délután gépkocsival kereste fel ismerősüket, a sértettet. A sértett udvara előtt kiszálltak a gépkocsiból és a sértett házának udvarán tartózkodó férfihoz léptek, akivel beszélgetni kezdtek.

Hamarosan odalépett hozzájuk a sértett is, akitől a vádlottak cigarettát kértek. A sértett férfi kilépett a kertkapun, hogy cigarettát adjon a vádlottaknak. Ekkor a fiatalabb vádlott ököllel többször megütötte a sértettet, aki az ütésektől a földre esett. A földön fekvő férfit mindkét vádlott többször megrúgta, majd a gépkocsijukhoz siettek, és azzal hagyták el a helyszínt. A történtekről készült kamerafelvétel, amit az ügyészség honlapján lehet megtekinteni.

A sértett arca több helyen megsérült, az arccsonttörések 8 napon túl gyógyultak.

A Szigetvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja a két férfit, és vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzést hozzon, és a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szigetvári Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok