Index Vakbarát Hírportál

Vandálbiztos új liftek épülnek a tatabányai vasútállomáson

2024. január 17., szerda 13:56

A MÁV akadálymentesítést célzó projekt keretében három új felvonót épít Tatabánya vasútállomáson. Kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló megközelítését biztosítja majd. Az új felvonókat tervezetten év végétől használhatják majd az utasok.

Tatabánya vasútállomáson a peronokat jelenleg csak lépcsőkön és a felüljárón át lehet megközelíteni, szintbeni átjárásra nincs lehetőség.

A hamarosan kezdődő beruházásnak köszönhetően várhatóan év végétől már akadálymentesen megközelíthetők lesznek a peronok.

– adta hírül a mavcsoport.hu.

A felvonók építése várhatóan március első hetében, de a felvonulási terület lehatárolása, a munkákhoz szükséges eszközök telepítése már február közepén megkezdődik. A tatabányai vasútközlekedés egész ősszel pótlóbuszokkal volt helyettesítve a győri fővonal pályarekonstrukciója miatt, tehát az utasok nem élvezhették sokáig a vasútállomás rendeltetésszerű használatát.

A közlemény szerint a felvonók

vandál- és üzembiztos kivitelezésűek, a falak és az ajtó is részben üvegezett kivitelben készül. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek, telepítésükkel nő az utazáskomfort a vasútállomáson.

Az építkezés időszaka alatt a peronon és a felüljárón részleges korlátozások, valamint a szerelvények megállási helyszínének kisebb módosításai várhatók.

Rovatok