Index Vakbarát Hírportál

Összeveszett a párjával, megszúrta egy konyhakéssel

2024. január 17., szerda 09:18

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a vita hevében egy konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.

A vádirat szerint a vádlott és élettársa, a sértett Tiszacsegén élt. 2022 augusztusától kezdődően féltékenység, illetve egyéb párkapcsolati probléma miatt köztük gyakran voltak viták és veszekedések, élettársi kapcsolatuk folyamatosan romlott.

2022. december 16-án a sértett egyik rokonával az otthonában tartózkodott, és italoztak. A vádlott gyerekeivel 18 óra körüli időben érkezett haza, és látta, hogy élettársa ittas állapotban van. Miután az alkohol elfogyott, a sértett elment otthonról, hogy szeszes italt vásároljon. A férfi 20 óra körüli időben érkezett haza egy nagy üveg itallal, ami miatt a vádlott kérdőre vonta, miközben a konyhában mosogatott.

Ekkor újra veszekedés támadt köztük, a sértett kiment a konyhából a folyosóra, ekkor a feldühödött vádlott a mosogató mellől felvett egy nagy konyhakést, és a sértett után ment, akinek először a bal felkarját vágta meg, majd egy gyors mozdulattal őt mellkason szúrta. A sértett erősen vérzett, ezért az asszony mentőt hívott hozzá.

A férfi mellkasát ért szúrás 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülés volt.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá az elkövetés eszközéül használt konyhakést kobozza el.

Rovatok