Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtott egy alvó párt egy férfi a XIII. kerületben

2024. január 18., csütörtök 14:18

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2020 májusában egy XIII. kerületi romos épületben a mellette alvó párt szándékosan felgyújtotta. Az egyik sértett belehalt sérüléseibe – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A vádirat szerint a gyanúsított a mellette alvó nőre és férfira szándékosan rárúgott egy fémdobozt, amiben lángoló benzin volt.  A tragédiába torkolló konfliktus alapja a két férfi nő miatt kialakult viszálya volt.

A lángokra felébredő férfi a kezeivel próbálta eloltani a testén égő tüzet, miközben kimenekült az épületből, ahol összeesett. A ráfröccsent égő benzincseppektől a matracon alvó élettársa egyik lába szintén lángra kapott. A nő pánikba esett, emiatt a gyorsan terjedő tűz, illetve füst ellenére az épületet nem tudta elhagyni. Végül az egyik szomszédos helyiségben lakó férfi menekítette ki.

A vádlott elmenekült a helyszínről, a tüzet egy arra közlekedő gépkocsi vezetője észlelte, aki segítséget hívott. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet eloltották, a sértetteket pedig a mentők kórházba szállították.

A sértett férfi a testfelszínének mintegy 90-95 százalékára kiterjedő súlyos égési sérüléseket szenvedett. A férfi élettársa könnyebb égési sérüléseket szenvedett – ismertette a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség az elkövetőt aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – olvasható a közleményben.

Rovatok