Index Vakbarát Hírportál

Unokahúgával erőszakoskodott, tíz évet kapott

2024. január 18., csütörtök 20:20

Szexuális erőszak miatt jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla azt a baranyai férfit, aki többször is molesztálta kiskorú unokahúgát 2019 nyarán. Részegen pornót mutatott neki, majd erőszakoskodott vele.

Több alkalommal is molesztálta fiatalkorú unokahúgát, ezért jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a baranyai férfit – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádhatóság közleményében azt írták: a bűncselekmény idején a nevelőszüleivel együtt élő baranyai férfi családjához 2019 júniusában érkezett látogatóba két kiskorú unokahúga, akik a vádlottal közös szobában aludtak.

Az éjszaka ittasan hazatérő férfi a telefonján a még ébren lévő idősebbik gyereknek pornográf videofelvételeket mutatott, majd a kislányt szexuálisan molesztálni kezdte.

Egy hónappal később – egy újabb látogatás alkalmával – a vádlott ismét későn ért haza, és az idősebb unokahúgával a fürdőszobában újra szexuális indíttatással erőszakoskodott.

A védelem felmentés iránti fellebbezése folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla határozatával helybenhagyta a Pécsi Törvényszék tavaly áprilisban, első fokon meghozott ítéletét, amely a vádlottat szexuális erőszak miatt tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok