Index Vakbarát Hírportál

A Mozdonyvezetők Szakszervezete is nemet mondott a bérajánlatra

2024. január 18., csütörtök 14:20

A Mozdonyvezetők Szakszervezete elutasította a kínált béremelést, a tárgyalások jövő héten folytatódnak.

„Három évre, 2026-ig szóló 25 százalékos alapbérfejlesztési ajánlatot tett a MÁV-Volán-csoport munkavállalóinak Lázár János miniszter, ezen kereteken belül idénre 70 ezer forint, minden dolgozó számára azonos összegű béremelést indítványozott” – olvasható a Mozdonyvezetők Szakszervezete által kiadott közleményben, amelyben bejelentették:

A Mozdonyvezetők Szakszervezete elutasította az azonos összegű, mindenkinek 70 ezer forint alapbéremelést biztosító ajánlatot, és kiállt az idei 18 százalékos alanyi jogú alapbéremelés mellett.

A közleményben kitértek arra is, hogy „a középtávú bérmegállapodásról, mint minden ajánlatról, tárgyalni szükséges, a ma megismert tulajdonosi-munkáltatói ajánlat mentén azonban nem képzelhető el hosszú távú elköteleződés. Márcsak a bizonytalan gazdasági környezet miatt sem”.

A tárgyalások a jövő héten folytatódnak, a közlemény szerint a tulajdonos január 30-án lezárná az egyeztetéseket. Ahogy arról beszámoltunk, közben a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet újabb sztrájkot helyezett kilátásba.

Rovatok