Index Vakbarát Hírportál

Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé került a Magyar Zene Háza

2024. január 19., péntek 06:44

A brit The Guardian olvasói közönségszavazásán igen nívós épületek közé került a Magyar Zene Háza. Ráadásul már nem ez az első rangos díj, amit a futurisztikus városligeti épület begyűjtött.

A világszerte közel 200 millió olvasóval rendelkező brit The Guardian közönségszavazásán Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát. Ezzel olyan építmények mellé került a listán, mint a spanyolországi római amfiteátrum, az angliai Hadrianus Fal, a dániai Kronborg-szobor – írja a Városliget Zrt. közleménye alapján a Magyar Építők.

A Szú Fudzsimotó sztárépítész tervei alapján készült épületről azt írja a lap, hogy

a Magyar Zene Háza kivételes épülete Budapest gyönyörű parkjában, a Városligetében található. A gombaszerű főbejáraton belépve a zenetörténetnek szentelt múzeumban találjuk magunkat. A zene kezdeteitől a gregorián éneken és a magyar népzenén keresztül egészen napjaink zenéjéig itt minden megismerhető. Lenyűgöző hely.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Rendkívül büszkék vagyunk a Magyar Zene Háza újabb elismerésére, amely visszaigazolja azon törekvésünk sikerét, amely már a Liget-projekt tervezési szakaszában egyik elsődleges célunk volt: a Városliget mint turisztikai attrakció kerüljön be a Budapestre érkezők »kötelező« látogatási pontjai közé.”

Nem ez az első díj, amit a Magyar Zene Háza kapott

„A ház a kiemelkedő látogatottság mellett Magyarország egyik legtöbbet posztolt épületévé vált, számtalan fotón, videón köszön vissza ikonikus üvegfala, lyukakkal áttört tetőzete valamennyi social media felületen, itthon és külföldön egyaránt” – zárta Gyorgyevics.

Rovatok