Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy 29 éves férfi a volán mögött az M0-s autópályán

2024. január 21., vasárnap 09:58

Egy, az M0-s autópálya belső sávjában haladó, irányítás nélkül maradt autó okozott majdnem tömegkarambolt péntek este. Az autót vezető 29 éves román sofőr ugyanis meghalt a volán mögött. A mentők próbálták újraéleszteni a férfit, de nem jártak sikerrel.

Az M0-ás péceli szakaszán péntek este súlyos baleset történt, nem sokon múlt, hogy nem tömegbaleset, ugyanis vezetés közben egy fiatal román sofőr egyelőre tisztázatlan okokból életét veszítette – írja az RTL Híradó.

A belső sávban haladó, irányítás nélkül maradt furgon végül a szalagkorlát mellett állt meg, 29 éves sofőrje akkor már nem élt. A mentők 40 percig próbálták újraéleszteni a férfit, sikertelenül.

A bal első kerék akkor fordult ki, amikor a furgon a szalagkorlát melletti sáros, füves területre ért, így már nem tudott tovább gurulni.

Az éppen arra járók először csak azt láthatták, hogy a furgon lassan a sávokat elválasztó szalagkorlát felé tart, majd 100 méter hosszan súrolja azt. Miután megállt, többen szintén fékeztek, hogy kiszálljanak és segítsenek. A 29 éves román sofőr azonban akkor már nem élt.

A mentők még 40 percig próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életét. A furgon Covid-teszteket szállított, a rakományt Szlovákiában vette fel a sofőr és Romániába tartott vele. Még nem lehet pontosan tudni, hogy pontosan mi okozta a férfi halálát. A Híradónak nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint könnyen tömegkarambol lehetett volna az esetből.

Rovatok