Index Vakbarát Hírportál

Biciklivel követte, megverte, majd kirabolta a lakását

2024. január 22., hétfő 11:55

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kifosztás bűntette miatt. Az elkövető kerékpárral követte a szintén kerékpározó sértettet, de megharagudott rá, ököllel fejbe vágta, az eszméletét vesztett férfi lakásából értéktárgyakat vitt el.

A vádirat szerint a vádlott 2023. április közepén, este elment egy borsodi településen lévő presszóba. A férfit a korábbi agresszív viselkedése miatt a pultos nem szolgálta ki, felszólította, hogy távozzon. A vádlott kiment, az épület előtti teraszon leült egy padra.

A vele ismeretségi viszonyban lévő férfi eközben a vendéglátóegységben tartózkodott, záróráig italozott. Kerékpárral hazaindult, miközben a vádlott szintén kerékpárral követte, beszélgetni akart vele, viszont a férfi nem vett tudomást róla, ezért megharagudott rá.

A férfi megérkezett a házához, kinyitotta a bejárati ajtót, ekkor a vádlott mögé lépett, és hátulról puszta kézzel fejbe vágta. Az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi földre zuhant, majd a vádlott belerúgott, de a sértett már az ütéstől elveszítette az eszméletét, ezért a támadó bevitte a házba. A férfi, kihasználva a helyzetet, felmérte, milyen értékek vannak a lakásban,

elvitt fűkasszát, mosógépet, valamint a sértett pénztárcájából is kivett 500 forintot.

A tárgyakat később értékesítette. A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Rovatok