Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás: Törvénytelen, hogy Brüsszel megakadályozza az uniós forrásokhoz való hozzáférést

2024. január 22., hétfő 10:33

A Fidesz EP-képviselője szerint június 9-én majd új időszámítás kezdődik a brüsszeli bürokrácia életében, és elzavarják azokat a politikusokat, akik „a hatalmukat politikai zsarolásra építik”. Még az uniós forrásokat is megkapjuk majd, állítja Deutsch Tamás.

Nagy erők mozdultak meg azért, hogy Magyarország egyetlen árva eurócentnyi uniós forráshoz se juthasson hozzá – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Deutsch Tamás törvénytelennek nevezte, hogy Brüsszel akadályozza a forrásokhoz való hozzáférést – írja az MTI.

Kiemelte, hogy a magyar kormány a tárgyalásos megoldás híve. Példaként említette az igazságszolgáltatást érintő változtatásokat, ugyanakkor hangsúlyozta: „vannak olyan vörös vonalak, amelyeket semmilyen nyomásgyakorlás hatására nem vagyunk hajlandóak átlépni”.

Ilyen az illegális migráció és az, hogy a genderideológiai őrületnek megálljt akarunk parancsolni

– tette hozzá.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: az európai baloldal számára „tüske a köröm alatt”, hogy a magyarok sorozatosan, demokratikus választásokon nagy többséggel támogatják a nemzeti elkötelezettségű, szuverenista politikát. Hozzátette, hogy az európai baloldal ezeket a döntéseket akarja erőszakosan, a politikai nyomásgyakorlás eszközével felülírni.

A fideszes politikus szerint „teljes lelepleződés”, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von den Leyen elismerte múlt héten elhangzott felszólalásában, hogy

Magyarország azért nem kapja meg a 20 milliárd eurónyi forrást, mert nem hajlandó elutasítani az illegális migrációt és a genderideológiai őrületet.

A magyar kormány számára évek óta világos volt, hogy ez az igazi ok, és semmi baj nincs a magyar jogállamisággal – tette hozzá, megjegyezve, hogy a magyar pénzek visszatartása politikai zsarolás.

Közölte: meg kellene védeni az unió külső határait, mert a tömeges migráció hatására állandósult Európában a terrorfenyegetettség, borzalmas közbiztonsági állapotok vannak, és több száz európai polgár halt meg illegális migránsok vagy migrációs háttérrel bíró terroristák cselekményei miatt.

Azt mondta, június 9-től új időszámítás kezdődhet a brüsszeli bürokrácia életében.

El kell zavarni azokat a brüsszeli bürokratákat, akik a hatalmukat politikai zsarolásra építik

– tette hozzá.

A Fidesz EP-képviselője bízik abban, hogy nyáron olyan időszak kezdődik az EU életében, amikor nem „mondvacsinált okokból, törvénytelenül, a politikai zsarolás eszközével akarnak tagállamokat nyomás alá helyezni”. Ez a fordulat pozitív hatással lehet a magyar uniós forrásokra is – vélekedett.

Rovatok