Index Vakbarát Hírportál

Temetőbe induló nőt lökött a földre, hogy ellopja a táskáját

2024. január 22., hétfő 09:08

A nyílt utcán rabolta ki idős áldozatát egy fiatal férfi, húsz percen belül elfogták a kiskunhalasi rendőrök.

A rendőrség közleménye szerint egy 68 éves nő értesítette őket január 18-án délelőtt arról, hogy röviddel korábban elvették tőle az értékeit.

A néhány utcányira lévő temetőbe indult, ezért kerékpárra szállt. Az egyik kereszteződéshez érve leszállt a bicikliről, és gyalogosan folytatta útját, amikor hirtelen lökést érzett hátulról. A durva mozdulattól az idős áldozat elesett, a kerékpárja pedig eldőlt. Ahogy felnézett, csak azt látta, hogy egy ismeretlen megragadja a földre esett táskáját és elszalad.

A nő megpróbálta követni kirablóját, akire néhányan egyébként fel is figyeltek menekülése közben, és két férfi még a ruházatát is megjegyezte. Az asszonynak ők segítettek értesíteni a rendőrséget.

A járőrök és a nyomozók azonnal a helyszínre mentek, és a két férfi személyleírása alapján átfésülték a várost, a bűnelkövetőt keresve. A gyors bejelentésnek és a szemtanúk segítségének köszönhetően az egyik járőrpár a közelben igazoltatta a személyleírásnak megfelelő férfit, akiről kiderült, hogy valóban ő követte el a bűntettet.

A 26 éves miskei illetőségű férfi elismerte a rablást, és elmondta, hogy a pénz egy részét szinte azonnal elköltötte az első útjába eső üzletben és dohányboltban. Azt is bevallotta, hogy a pénzt kivette a táskából, amit aztán eldobott. A rablással gyanúsítható fiatalt a kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Rovatok