Index Vakbarát Hírportál

Bíróság elé állt a sofőr, aki a buszban felejtett kislány halálát okozta

2024. január 23., kedd 19:17

Ítéletet hozott kedd reggel a Tiszafüredi Járásbíróság a sofőr ellen, aki 2022 júniusában a buszban felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán. A gyermek órákat töltött egyedül a felforrósodott járműben, majd meghalt.

A Tiszafüredi Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolta meg kedden a férfit, aki 2022 júniusában a buszban felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán.

T. István első vallomásában még elismerte a bűnösségét, majd a súlyosabb minősítéskor már tagadta a felelősségét – számolt be róla a Blikk. A férfi a felmentését kérte, majd az utolsó szó jogán a bíróságnak elmondta, hogy „azért nem zárta be a busz ajtaját, mert azt mondták neki, hogy hagyja benne a kulcsot, mivel a sofőrje, Imre majd az uzsonnát azzal viszi tovább”.

A Tiszafüredi Járásbíróság két év fogházbüntetésre ítélte a férfit. Büntetésének végrehajtását öt évre felfüggesztette, és öt évre eltiltotta a buszvezetéstől.

Az ügyész súlyosbítást, míg a vádlott és ügyvédje felmentést és enyhítést kért. A portál beszámolója szerint az elhunyt kislány szülei is ott voltak a tárgyaláson, és elégedetlenül fogadták a keddi ítéletet.

Az 50 fokos utastérben hagyták magára a 4 éves kislányt

Ahogy az Index beszámolt róla, 2022 nyarán a közel 50 fokos iskolabuszban felejtettek egy négyéves kislányt Tomajmonostorán. A gyermek hőgutát kapott, miután órákat töltött egyedül a felforrósodott járműben. Nem sokkal később a debreceni kórház intenzív osztályán halt meg.

A kislány édesapja korábban úgy nyilatkozott: „Felfoghatatlan az a szenvedés, amit átélhetett. Egy órán keresztül küzdöttek azért a mentők, hogy egyáltalán szállítható állapotba kerüljön, és mentőhelikopterrel el tudják vinni a debreceni kórházba.”

Rovatok