Index Vakbarát Hírportál

Pofátlan módszerrel gazdagodnak a budapesti taxis hiénák

2024. január 23., kedd 06:02

Egy ír turista több mint 40 ezer forintot fizetett egy taxisnak a 2 perces belvárosi fuvarért. A nő közösségi oldalán figyelmeztette a felhasználókat, hogy csak telefonon rendeljenek autót. A taxis hiénák új módszerrel próbálkoznak, így a bankkártyás fizetéseknél gyakran egy nullával többet ütnek be a terminálba.

Egy belvárosi taxis 110 euróval – több mint 40 ezer forintnak megfelelő összeggel – károsított meg egy ír turistát. TikTok-videójában osztotta meg a történetét egy nő, akinek minden költőpénze elfogyott, miután egy taxiállomáson beszállt az egyik autóba – számolt be az esetről a Blikk.

A taxiban már előre figyelmeztette a sofőr, hogy Budapest már Dublinnál is sokkal drágább. A nő kártyával fizetett, de csak később vette észre, hogy a városnézésre szánt költőpénze mind elfogyott. 

Az ír turista szerint a taxival megtett útért legrosszabb esetben is 10 vagy 20 eurót – 4-8 ezer forintot – kellett volna fizetniük, végül az összeg sokszorosát fizették ki. 

Budapesten nehogy beszálljatok taxiba az utcán, csakis telefonnal rendeljetek autót!

– hívta fel rá a figyelmet a videóban. 

A nő bejegyzése alatt több hozzászóló is jelezte, hogy hasonlóan járt. Volt, akit egy 2 perces fuvarért 111 euróval akart lehúzni egy budapesti taxis. A turisták nem akartak fizetni, így a sofőr még az autóba is megpróbálta bezárni őket. Egy harmadik kommentelőtől 90 eurót követeltek egy városnéző körút után.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a lap kérdésére elmondta, hogy a csalóknak új módszerük van. „A bankkártyás fizetésnél egy nullával többet ütnek be a terminálon, így lesz a 4 ezer forintból 40 ezer.” 

Az utóbbi időszakban több hasonló bejelentés is érkezett a rendőrségre, amelyek alapján szabálysértési vagy büntetőeljárásokat folytatnak – tájékoztatta a portált a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Rovatok