Index Vakbarát Hírportál

Doppingszereket próbált Magyarországra csempészni egy német férfi, elkapták

2024. január 23., kedd 17:59

Tiltott teljesítményfokozó szereket, anabolikus szteroidokat próbált autóban Magyarországra csempészni egy német férfi Röszkénél. Gyógyszerhamisítás miatt emeltek vádat ellene – tájékoztatta Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

A férfi december 29-én reggel jelentkezett belépésre Röszkénél. Az ellenőrzéskor a pénzügyőrök az autó csomagtartójában 16 doboz, 78 ampulla tesztoszterontartalmú gyógyszerkészítményt találtak.

A gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, hatóanyaguk a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján szereplő teljesítményfokozónak minősül, alkalmazásuk pedig súlyos egészségügyi kockázatot jelent.

A vádlottól lefoglalt gyógyszerkészítmények hatóanyag-tartalma – amennyiben diagnosztizált betegség esetén orvosi rendelvényre alkalmaznák – csaknem négy évre elegendő, vagyis nem tekinthető személyes felhasználásra szánt mennyiségnek – írta közleményében a rendőrség.

A készítményeket Magyarországra csak hatósági engedéllyel lehet behozni, amivel a vádlott nem rendelkezett. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság dönt majd – tudatta a csoportvezető ügyész.

Rovatok