Index Vakbarát Hírportál

Itt a látványvizsgálat, így nézhet ki, ha toronyházak épülnek Rákosrendezőn

2024. január 23., kedd 16:20

Karácsony Gergely közzétette a tervezés alatt álló rákosrendezői beruházás látványvizsgálatát, a főpolgármester szerint a képek magukért beszélnek.

„Számos sebből vérzik a kormány RákosDubaj-beruházása, hiszen nemzetközi szerződésben körülbástyázott luxusberuházás helyett a budapestiek érdekét szolgáló Parkvárosra van szükségünk” – szögezte le Karácsony Gergely.

A főpolgármester legalább ennyire fontosnak nevezte a tervezett toronyházak kérdését is. „A látványvizsgálatok magukért beszélnek: nemcsak a Hősök tere és az Andrássy út, de egész Budapest látványa változik meg, ha megépülnek a korábban felvetett, 220-240 méter magas épületek” – húzta alá Karácsony Gergely.

A politikus megjegyezte, a Válasz Online cikkében már 460 méteres épület lehetőségéről is írnak. Karácsony Gergely hangsúlyozta „Budapest öröksége védendő, és ennek része a város látképének megőrzése is. A budapestiek megkérdezése nélkül szó sem lehet ekkora épületek felhúzásáról, se Rákosrendezőn, se máshol.”

Korábban Lázár János építési és közlekedési miniszter elárulta, hogy zajlanak egyeztetések egy magánbefektetővel a rákosrendezői beruházásról. Karácsony Gergelyék elképzeléseiről itt számoltunk be.

Rovatok