Index Vakbarát Hírportál

Meztelen férfi mászott az oltárra a Szent István-bazilikában

2024. január 23., kedd 16:05 | négy hónapja frissítve

20 éves nigériai fiatal követte el a közszeméremsértést, de még nem tudni, hogy kábítószeres befolyásoltság alatt állt-e. Kiderült, nem ez volt az első eset, hogy ilyesmivel próbálkozott.

Olvasótól kapott videóval tudatta hétfőn a hirado.hu, hogy aznap délután egy meztelen férfi felmászott a budapesti Szent István-bazilika oltárjára. Időközben kiderült, hogy a férfi Nigériából származik, 20 éves, korábban a Debreceni Egyetemen tanult (tavaly nyáron a hallgató kérésére az intézmény megszüntette a hallgatói jogviszonyát), és ami a legfurább, hogy

már nem először próbálkozik azzal, hogy meztelenre vetkőzzön a templomban. 

A jelentések szerint hétfő délután a férfi rövidnadrágban próbált bejutni a bazilikába, de ezt a személyzet nem engedte neki, így arrébb lökte az ott dolgozót, és mégis bement az épületbe. Ekkor azonban elkezdték kiüríteni a bazilikát, úgyhogy mire az akció lényegi részéhez ért a férfi – vagyis vetkőzni és mászni kezdett –, már alig voltak látogatók az épületben.

Rendőrt és mentőt is hívtak az illetékesek, de mivel a mentők megállapították, hogy a férfinek nincs szüksége ellátásra, a rendőrökre bízták az intézkedést. 

A férfit a rendőrök előállították, és garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették

– tájékoztat a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Nem ez volt az első eset, ugyanis egy nappal korábban, vasárnap is megpróbált bejutni a férfi a bazilikába, de mivel akkor is rövidnadrágban volt, nem engedték be. Egyelőre nem tudni, hogy az elkövető kábítószeres befolyásoltság alatt állt-e, amikor elkövette tettét, azt viszont igen, hogy Airbnb-ben lakik, és legálisan tartózkodik Magyarországon.

Rovatok