Index Vakbarát Hírportál

Megerőszakolt egy 17 éves lányt egy férfi Budapesten

2024. január 24., szerda 08:24

A budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 42 éves férfival szemben, aki még 2013-ban, Budapest II. kerületében megtámadott és megerőszakolt egy hazafelé sétáló 17 éves lányt. A bíróság a vádlottat elsőfokon 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett  szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, kezdi közleményét a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2013. július 29-én éjjel, a II. kerületben figyelt fel a buszról leszálló, hazafelé tartó 17 éves lányra, akit követni kezdett. Amikor a férfi utolérte a fiatal lányt, mellé lépett, egy hirtelen mozdulattal kitépte a kezéből a telefonját, majd rátámadt, lefogta a lány karjait, befogta a száját, a vállára emelte és akarata ellenére egy közeli bokros területre vitte. A sértett próbált védekezni, ütlegelte a vádlott hátát és segítségért kiabált. 

A bokros területen a vádlott a sértettet a földre kényszerítette, az orrát és száját is befogta, ezért a megfélemlített, levegő után kapkodó lány egy kis idő múlva felhagyott az ellenállással. A vádlott a kiskorú sértettet ezután megerőszakolta, majd kivette a sértett táskájából annak lakcímkártyáját, azon megnézte, hol lakik, majd annyit mondott neki, hogy ne jelentse fel. A sértett ezt követően otthagyta a vádlottat, és hazasietett, ahol az édesanyja értesítette a rendőrséget.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság az elkövetőt vád szerint

bűnösnek mondta ki, és 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védő felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok