Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek az intézkedő rendőrökre támadó család hat tagja ellen

2024. január 24., szerda 12:01

Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette – és egyikük esetében ittas járművezetés vétsége – miatt emelt vádat négy férfi, egy nő, valamint egy fiatalkorú férfi ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az Ózdi Járásbíróságon – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-t.

Tavaly júniusban egy borsodi településen legalább 30 fő részvételével zajlott családi rendezvény, amely közben több bejelentés is érkezett a rendőrségre csendháborítás miatt.

A vádirat szerint előbb három rendőr érkezett a helyszínre – a jelenlévők már ezt is sérelmezték –, majd miután újabb bejelentés érkezett, a rendőrség megerősített erővel, tizenegy rendőrrel vonult ki.

Az ingatlanban lakó, harmincas évei elején járó nő az agresszív tömeg bátorítása mellett a hivatalos személyre támadt.

A nő rángatni kezdte az intézkedést irányító rendőr ruháját, miközben a férje a kaput belülről rugdosva, kiabálva fenyegette a rendőröket.

A rendőrök elő akarták állítani a nőt, ezért a szolgálati gépkocsi felé indultak vele, amit az ingatlan udvarán tartózkodó, erősen ittas, körülbelül húsz fő próbált akadályozni, miközben a vádlottak őrjöngve indultak meg a rendőrök felé azt ordibálva, hogy

megdöglötök, megölünk benneteket!

A rendőrök többször vetettek be könnyfakasztó gázt, csak így tudták a támadókat távol tartani maguktól, akik társaik biztatása mellett a rendőrök felé ütöttek és rúgtak, azt kiabálva, hogy „kinyírunk benneteket”.

Pár óra elteltével két ittas vádlott és hozzátartozóik az intézkedés miatt kérdőre akarták vonni a rendőröket, ezért autóval a rendőrkapitányság épületéhez mentek.

A nyomozó ügyészség a vádiratában a felnőtt korú elkövetők esetében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, az ittasan személygépkocsit vezető társukkal szemben továbbá pénzbüntetésre és határozott ideig tartó közúti járművezetéstől eltiltásra.

A rendőrökre támadó nő és négy férfi az elkövetés óta letartóztatásban van, míg fiatalkorú társuk bűnügyi felügyelet alatt áll, az ő esetében próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés a büntetési indítvány – közölte a főügyészség.

Rovatok