Index Vakbarát Hírportál

Rendszeresen kifosztotta a MÁV utasait két tolvaj

2024. január 25., csütörtök 21:53

Kifosztás bűntette, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, közokirattal visszaélés, valamint lopás vétsége és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt mint többszörös visszaesőt hat év fegyházbüntetésre ítélt egy hatvanéves férfit a Debreceni Járásbíróság.

Az elsőrendű vádlott, társával 2022. áprilistól kezdve több vasútvonalon követett el bűncselekményt – tájékoztatta  Dobó Dénes a Debreceni Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Egy alkalommal, Püspökladány és Debrecen között egy alvó férfi kabátja zsebéből a pénztárcát –benne iratokkal és 47 ezer forint készpénzzel – vitte el.

Több alkalommal, más-más vasútvonalakon loptak pénztárcákat, készpénzzel, bankkártyákkal.

Utóbbit legtöbbször vásárlásra használták, mivel pénzt nem tudtak felvenni velük.

Az ügy felderítésénél a debreceni rendőrök először az elsőrendű vádlottat azonosították. A nyomozók az eljárásban lefoglalták az üzletek kamerafelvételeit, ahol a lopott bankkártyákat használták, így találták meg a másodrendű vádlottat.

A vádlott, aki jelenleg más ügy miatt jogerős szabadságvesztését tölti, feltételes szabadságra nem bocsátható. Társával, a másodrendű vádlottal szemben a bíróság a 2023. május 25-én megtartott előkészítő ülésen az eljárást megszüntette, mivel időközben meghalt.

A Debreceni Járásbíróság hat év fegyházbüntetésre ítélte a többszörös visszaeső hatvanéves férfit. A döntése nem jogerős, de az ítéletet tudomásul vette az ügyészség. A vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítést és fellebbezést kért. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik – ismertette Dobó Dénes.

Rovatok