Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Küldjük el a kormányhivatalt a…

2024. január 27., szombat 17:11

A főpolgármester Facebook-oldalán arról osztott meg bejegyzést, hogy a főváros nem lesz megint kamionsztráda. Mint írta: újabb vitát kénytelenek megvívni a kormánnyal, illetve Budapest Főváros Kormányhivatalával.

„Nem engedjük, hogy a kormány kamionokkal árassza el a fővárost!” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy a budapesti közlekedés és a budapestiek nyugalma érdekében újabb vitát kénytelenek megvívni a kormányt képviselő Budapest Főváros Kormányhivatalával.

„Hiába akarják, mi nem fogjuk rászabadítani a budapesti utakra a kamionokat” – jelentette ki a baloldali politikus. Mint írta: a kormányhivatal feladatának érezte, hogy előírja a fővárosi önkormányzat számára egy 13 éve működő rendszer megváltoztatását. Vagyis azt, hogy úthasználati díjjal tarthassák távol a teherforgalmat, a kamionokat a város belső útjaitól.

Küldjük el a kormányhivatalt a…  

„Így 13 év után a kormányhivatal éppen most jön rá, hogy szerinte a főváros nem jogosult útdíjat előírni. Ha ezt hagynánk, visszaállna az a rend, amire talán sokan emlékeznek a városban: kamionsorok az Üllői úton és máshol” – fogalmazott a főpolgármester, aki bejegyzésében hozzátette:

Na, ez nem lesz!

„A Fővárosi Közgyűlés elé olyan javaslatot terjesztek, hogy küldjük el a kormányhivatalt a… legalább a bíróságra” – írta Karácsony Gergely. Szerinte Budapest nem lesz újra kamionsztráda.

Rovatok