Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Tóth Gyula, az MSZP egykori országgyűlési képviselője

2024. január 27., szombat 16:51

A Magyar Szocialista Párt közleményben tudatta, hogy 75 éves korában meghalt Tóth Gyula, az MSZP egykori országgyűlési képviselője és Dombóvár elnöke.

Tóth Gyula 1948-ban született Dombóváron, szülővárosában érettségizett 1966-ban, majd két évvel később dízelmozdony-lakatos szakképesítést szerzett az 516. számú Szakmunkásképző Intézetben. 1969-ben Pécsett, a MÁV Területi Igazgatóságán mozdonyvezetői szakképesítést kapott. 1974-ben a debreceni Tanítóképzőn népművelő-könyvtáros szakon diplomázott. 1980-ban másoddiplomázott, művelődéspolitikai szakon.

A Magyar Szocialista Párt tagjaként országgyűlési képviselői mandátumot szerzett 2002-ben Tolna megye 4-es számú választókerületében, majd négy évvel később, 2006-tól további négy évre a parlamenti frakció munkáját segítette képviselőként. Az Országgyűlés munkáját jegyzőként is segítette, valamint tagja volt az emberi jogi, kisebbségi, civil és a vallásügyi bizottságnak.

Három gyermek édesapja volt.

Egyéni országgyűlési képviselőként és az MSZP dombóvári elnökeként fáradhatatlanul és sikerrel dolgozott választókerülete fejlődéséért. Tisztessége, embersége példaként szolgál mindannyiunk számára – áll a közleményben.

Rovatok