Index Vakbarát Hírportál

Halálos lakástűz volt Cegléden

2024. január 28., vasárnap 10:02

A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem még vizsgálja, de nagy valószínűség szerint egy tűzhelyen felejtett étel miatt gyulladhatott ki egy lakás Cegléden. A tűzoltók egy áldozatot találtak, aki füstmérgezést kapott.

Tűzhelyen felejtett étel miatt keletkezett tűz vasárnap hajnalban Cegléden, a lakásban a tűzoltók egy embert találtak, aki valószínűleg füstmérgezés miatt vesztette életét – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, Dóka Imre az MTI-vel.

Dóka tájékoztatása szerint a tűzoltókat eredetileg a Rákóczi úti kilenclakásos társasház egy másik részéhez riasztották, ahol a szén-monoxid-érzékelő jelzett. A tűzoltók füstszagot észleltek, és megkeresték az érintett ingatlant.

A konyhában lévő lángokat hamar megfékezték, de a sűrű füsttel telítődött lakás szobájában egy embert találtak, aki életét vesztette, nagy valószínűséggel füstmérgezés miatt.

A tűz keletkezésének okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A helyettes szóvivő felhívta a figyelmet: a hasonló esetek egy füstérzékelő használatával megelőzhetőek lennének, mert az a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő kimenekülni, és hívni a tűzoltókat.

Rovatok