Index Vakbarát Hírportál

Olyan időjárás lesz vasárnap, aminek mindenki örülhet

2024. január 28., vasárnap 06:26

Vasárnap az ország számos pontján kisüt a nap több órára. Sokfelé lehet nagyobb széllökésekre számítani, de estétől mérséklődik a légmozgás. Fronthatás nem várható.

Vasárnap kezdetben a keleti tájakon még lehetnek erősen felhős tájak, majd csökken a felhőzet, máshol lapos gomolyfelhők alakulnak ki.

Összességében viszont mindenhol több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű.

Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, főként a Dunántúlon és a középső országrészben meg is erősödik.

Estétől mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Javulhat a hangulat és a közérzet 

Vasárnap kritériumokat elérő, veszélyes időjárási jelenség nem várható. Front nem lesz felettünk, de a hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint a görcsös panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. A magasban melegedés kezdődik, emiatt a fokozottan érzékenyek migrént, dekoncentráltságot, fáradékonyságot, tompaságot, szédülést is tapasztalhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javul, de a szelesebb országrészekben élők hő- és komfortérzete romolhat – jelzi az Időkép orvosmeteorológiai jelentése.

Rovatok