Index Vakbarát Hírportál

Autóval vonszolt maga után egy idős asszonyt 15 méteren keresztül

2024. január 29., hétfő 13:59

Nagyjából 15 méteren keresztül vonszolta maga után autóval a gépkocsi tulajdonosának édesanyját egy budapesti nő tavaly nyáron. Felfüggesztett börtönt és közúti járművezetéstől való eltiltást kaphat.

Egy 48 éves budapesti nő ellen emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, aki komoly veszélynek tette ki az autóval való távozását megakadályozni kívánó idős sértettet – írja sajtóközleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A férfi tulajdonos 2023 során több alkalommal kölcsönadta gépkocsiját a vádlott nőnek a vádirat szerint, azonban a férfi visszakérte a kulcsokat és a forgalmi engedélyt, miután 2023. július 1-jén lakásán összeveszett a nővel. A nő ellenállt, nem akarta visszaadni a járművet, a ház előtt vitatkoztak ezen, mikor a férfi 69 éves édesanyja is csatlakozott hozzájuk. A férfi visszament a lakásba, a nő beült az autóba és elindult, az idős nő megpróbálta visszatartani, a gépkocsi elé állt, azonban a vádlott gyorsítani kezdett felé. A sértett kitért a jármű útjából, azonban az elhaladás során belekapaszkodott az autó jobb első ajtajának ablakkeretébe, közben folyamatosan kiabált a nőnek, hogy nem viheti el az autót.

A sértettet nagyjából 15 méteren keresztül vonszolta a sofőr, ezután az idős nő a földre esett, és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. Az autót több mint egy héttel később találták meg, megrongálódva. A vádlott az indítókulcsot egy ismerőse postaládájába tette.

Az ügyészség erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvétele és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen. Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a nő közúti járművezetéstől való eltiltását indítványozta. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Rovatok