Index Vakbarát Hírportál

Tucatnyi újabb kórházban állnak le bizonyos ellátások

2024. január 29., hétfő 12:50

Az év elején húsz kórház jelentette be, hogy le kell állítania egyes ellátásokat, most újabb egészségügyi intézmények jelezték: nem tudják ellátni a betegeket.

Az elmúlt napokban 12 újabb olyan kórház neve jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, ahol különböző okokból, de hosszabb-rövidebb időre leáll egy-egy ellátás, vagyis bizonyos betegeket nem tudnak fogadni – írja a hvg.hu.

Idén januárban ez már a második bejelentési hullám, mert január 8-tól már 20 kórházban leállítottak egyes ellátási formákat. 

Az NNK honlapján elérhető listán 15 újabb kórház neve jelent meg, de ebből valójában csak 12 új, mivel az egyik esetében visszavonták a korábbi intézkedést. Másik két esetben sem új az ellátás átmeneti leállása, a helyettesítő intézményeket módosították

Ebben a 12 intézményben szünetelnek bizonyos ellátások, a részletek ide kattintva érhetők el:

Kunetz Zsombor egészségügyi szakember arról írt a Facebookon, hogy januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozatot vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ami azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt vagy szűnik meg hosszabb-rövidebb ideig. Kunetz az újabb bejelentésekről azt írta, hogy a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Kórház néhány napon nem tud  bronchoszkópos ügyeletet adni humánerőforrás-hiány miatt, a betegeket Pécsre, illetve Zalaegerszegre kell vinni.

A következő példákról is írt:

A korábbi, január 8-án életbe lépett első hullám idején Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára azzal nyugtatta a közvéleményt, hogy az intézkedések csupán átmenetiek.  

Rovatok