Index Vakbarát Hírportál

„Zöldség”, „kóla” és „labda” néven árult drogot egy magyar édesanya a fiaival

2024. január 29., hétfő 09:59

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emeltek egy kereskedőláncolat tizenöt tagjával – köztük egy anyával és két fiával – szemben.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy kereskedőláncolat tizenöt tagjával szemben, akik szervezetten, folyamatos beszerzési forrást biztosítva egymásnak, közel két éven át „zöldség”, „kóla” és „labda” álnéven kokaint, speedet, extasyt és marihuánát értékesítettek – írja az ügyészség.

A vád szerint az anya először fogyasztóként került kapcsolatba drogokkal, majd a munkája elvesztését követően értékesítés céljából is szerzett be különböző típusú kábítószereket.

A nő a fiain keresztül ismerte meg több bűntársát. Egyikük további beszerzési forrást biztosító kereskedőkkel is megismertette.

A NŐ A BESZERZÉSEKRŐL ÉS A TOVÁBBÉRTÉSÍTÉSEKRŐL KÁBÍTÓSZERFAJTÁNKÉNT RÉSZLETES, NAPRAKÉSZ NYILVÁNTARTÁST VEZETETT,

amelyben a tevékenység leplezése érdekében a marihuánát zöldség, a kokaint kóla, az extasyt labda álnéven szerepeltette.

Az általa beszerzett több mint 10 kilogramm speedpor, 4500 extasytabletta, valamint a marihuána és kokain hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határának kétszeresét. A nő a drogokat jellemzően kétszeres áron adta tovább. Közel két év alatt 44 millió forint jövedelme származott a kereskedésből.

Az ügyészség a  bűnszövetség tagjait kábítószer-kereskedelem bűntettével, emellett nyolcukat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is vádolja, és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzás elrendelését indítványozza.

Rovatok