Index Vakbarát Hírportál

Otthon hagyhatjuk az esernyőt hétfőn

2024. január 29., hétfő 06:15

Hétfőn Magyarország nagy részén sok napsütésre lehet számítani, csapadék és fronthatás nem várható.

Hétfőn a látási viszonyok fokozatosan javulnak, a ködfoltok lassan megszűnnek, illetve az alacsony szintű felhőzet is gomolyosodik, és hazánk nagy részén túlnyomóan derült időre van kilátás sok napsütéssel.

Csapadék nem várható.

A Kisalföld térségében megélénkülhet a délkeleti szél, máshol mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. 

FRONT NEM LESZ FELETTÜNK, DE A HIDEG REGGELI ÓRÁKBAN FELERŐSÖDHETNEK A KOPÁSOS JELLEGŰ ÍZÜLETI PROBLÉMÁK, VALAMINT A GÖRCSÖS PANASZOK.

A kissé szeles északnyugati tájakon élők körében fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A magasban melegedés zajlik, emiatt a fokozottan érzékenyek többek között migrént, dekoncentráltságot, fáradékonyságot, tompaságot, szédülést és keringési problémákat is tapasztalhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, de a tartósabban szürke, ködös országrészekben élők hő- és komfortérzete romolhat – jelzi az Időkép orvosmeteorológiai jelentése.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok