Index Vakbarát Hírportál

Égő kannával gyújtottak fel egy csehországi bárt, tizenöten megsérültek

2024. január 30., kedd 18:20

Tizenöten megsérültek, egy embert újra kellett éleszteni, másik négy az intenzív osztályon fekszik a hétfő esti libereci kocsmatűz után. Az eset pontos körülményeit vizsgálják, az elkövetőt még keresik.

Tizenöten megsérültek, közülük heten súlyos sérüléseket szenvedtek egy éjszakai tűzvészben Liberecben, amikor egy vendég felgyújtotta az egyik helyi bárt – írja az iDNES.cz cseh hírportál. 

A mentők egy sérültet újraélesztettek, négyen súlyos állapotban vannak a libereci kórház intenzív osztályán. Az iDNES.cz szerint a tüzet az egyik vendég gyújtotta, miután konfliktusba került a személyzettel. A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit, és a lakosság segítségét kéri egy férfi felkutatásában, aki egy világos színű műanyag kannát cipelt.

Olyan tanúkat keresünk, akik este 10 óra körül tartózkodtak a bár közvetlen környékén. Emellett a bár tegnapi vendégeit is meghallgatjuk, valamint az erre közlekedő autók fedélzeti kameráinak képeit is begyűjtjük

– nyilatkozta Vojtěch Robovský regionális rendőrségi szóvivő.

A Liberec belvárosában, a Bar Černý Panter nevű bárhoz a környék összes tűzoltóegysége kivonult, a tömegközlekedés megbénult. Az épületből körülbelül harminc embert evakuáltak, a helyszín biztosítása folyamatos volt, az incidens körülményeinek vizsgálata folyamatban van. Az áldozatok égi sérüléseket szenvedtek, illetve az égés során keletkezett szennyezőanyagokat lélegeztek be.

Azt mondják, hogy egy srác bejött a játékterembe, összeveszett a csapossal, és azt mondta: itt mindannyian szívni fogtok. Ezután elment, de egy pillanat múlva visszatért, hozott egy meggyújtott kannát, és bedobta. Láttam, hogy mindenki megégett

– mondta egy nő az iDNES.cz-nek, akinek a férje a bárban tartózkodott az incidens során.

A feltételezett elkövető férfi, 170-175 centiméter magas, hosszú szőke hajjal, sötét kabátot és sötét nadrágot viselt. Arca feltehetően a sérülés miatt véres volt, kezében egy világos színű műanyag kannát cipelt.

Rovatok