Index Vakbarát Hírportál

Vitára hívták Pintér Sándor helyettesét

2024. január 31., szerda 11:51

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője az aktív eutanázia kérdéséről vitázna Rétvári Bencével, a Belügyminisztérium miniszterhelyettesével, parlamenti államtitkárával.

Bedő Dávid a Rétvári Bencének címzett meghívását azzal kezdte: „Hónapok óta napirenden van az aktív eutanázia kérdése a magyar közéletben, jól látszik, hogy foglalkoztatja a kérdéskör a magyar társadalmat. Karsai Dániellel és a Momentummal közösen beadtuk a népszavazási kezdeményezést, jelenleg pedig várjuk, hogyan dönt a Nemzeti Választási Bizottság, bízva abban, hogy a magyarok hozhatják meg a végső döntést.”

A Momentum képviselője hangsúlyozta, az aktív eutanázia sokakat érint, ezért rendkívül fontosnak tartják, hogy mielőbb elkezdjék a társadalmi párbeszédet a témában.

A téli Tranzit fesztiválon decemberben, köszönetképp, hogy elvállaltam a vitát, Ön azt mondta, hogy ezt a jövőben viszonozni fogja. Miniszterhelyettes úr, itt a lehetőség, hogy a magyar társadalmat mélyen foglalkoztató kérdésben vitázzunk, megismertessük álláspontjainkat és érveinket, elősegítve ezzel a társadalmi párbeszédet. Nagy örömünkre szolgálna tehát, ha tartva a szavát, elfogadná a felkérést, és vitáznánk az aktív eutanázia kérdéséről. Amennyiben elfogadja a meghívást, szívesen egyeztetjük a részleteket a vitával kapcsolatban

– fogalmazott Bedő Dávid.

Az ellenzéki képviselő és az államtitkár decemberi vitájáról itt számoltunk be. Bedő Dávid nemrég az Indexen jegyzett véleménycikket az aktív eutanáziáról.

Rovatok