Index Vakbarát Hírportál

Félmillió forintért akarta megöletni volt férjét egy nő Magyarországon

2024. január 31., szerda 12:52

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt egy negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki 500 000 forintot fizetett volna volt férje megöléséért.

Meg akarta öletni volt férjét egy középkorú nő, azonban a rendőrség már az előleg átadásakor lecsapott rá – közölte az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a nő négy éve vált el férjétől, akivel a viszonya a válást követően feszült maradt, mivel a férfi a különélésük után is zaklatta és bántalmazta őt.

A nő végül 2023. év elején határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására. A megbízottjával az egyik kaposvári temetőben találkozott először 2023 februárjában, akinek megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, valamint fotót is mutatott róla.

Megállapodásuk szerint a nőnek 250 000 forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a kaposvári benzinkútra megbeszélt találkozón nem tudta átadni a teljes összeget, ezért megegyeztek, hogy másnap az első találkozásuk helyszínén átadja a fennmaradó összeget.

A nőt azonban a temetőnél másnap már a rendőrség várta, így a terhelt nem jutott tovább az emberölés előkészületénél.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Rovatok